Kruszynka
Administrator
![Administrator Administrator](http://ggmania.eu/forum/templates/StylesBB/images/ranks/administator.png)
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pią 23:29, 16 Paź 2009 Temat postu: Biszkopt z kremem kokosowym |
|
|
Biszkopt z kremem kokosowym
składniki
* Biszkopt:
* 8 jaj
* 8 łyżek cukru
* 8 łyżek mąki (pszenna, krupczatka,ziemniaczana)
* proszek do pieczenia
* Krem:
* 1 l mleka
* szklanka cukru
* 2 torebki Cukru Waniliowego
* kostka margaryny/masła
* 2 opakowana wiórków kokosowych
* 6 łyżek mąki krupczatki
Sposób przyrządzania
Jajka ubić z cukrem aż zesztywnieją (miksować ok 15 min.) Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec w temp. ok 180ºC; przez ok 20-30 min.
Po ostygnięciu biszkoptu przekroić go wzdłuż.
Następnie zagotować mleko, margarynę, cukier, cukier wanilinowy i wiórki.
Gdy margaryna się roztopi stopniowo dodawać po łyżce krupczatki i mieszać by nie powstały grudki.
Jeszcze gorący krem lać na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkoptu.
Górę można polać lukrem i posypać kolorową posypką.
Podawać gdy ostygnie.
SMACZNEGO!!!
Post został pochwalony 0 razy
|
|