Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Królewiec

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 22:25, 27 Lis 2009    Temat postu: Królewiec

Królewiec

Ciasto kruche

30 dag mąki
8 dag cukru
2 łyżki miodu sztucznego
1 jajko
1 łyżeczka sody
15 dag margaryny

Biszkopt
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa
½ litra mleka
8 dag cukru
1 op. budyniu waniliowego
1 margaryna
cukier waniliowy

Czas pieczenia:
kruche 15-20 minut,
biszkopt 25-30 minut

ciasto kruche:

Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie upiec.
Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę,
pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku,
wymieszać z mąką i proszkiem. Upiec na złoty kolor.
Budyń:
Mleko zagotować z cukrem i margaryną, dodać rozrobiony budyń i ugotować.

Składanie:
ciasto kruche – ½ gorącej masy budyniowej – biszkopt – ½ gorącej masy budyniowej – ciasto kruche – polewa




Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin