Kruszynka
Administrator
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 15:50, 25 Lis 2009 Temat postu: Przekladaniec biszkoptowy z kremówką |
|
|
Przekładaniec biszkoptowy z kremówką.
Ciemny biszkopt:
6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1.5 szklanki cukru
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Margaryna do posmarowania formy.
Masa:
Półtora litra kremówki
Pół szklanki cukru
4 łyżki żelatyny
Paczka wiórków kokosowych
Czekolada starta do posypania.
Czas
pieczenia: 35 min
Biszkopt:
6 jajek ubić na sztywno dodając cukier i proszek do pieczenia
następnie dodać mąkę i kakao wymiksować.
Większa blaszkę posmarować margaryna wylać masę na biszkopt i wstawić do rozgrzanego wcześniej pieca ok 190 stopni piec 35min.
Upiec i pozostawić do ostygnięcia.
Masa:
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i miksować następnie dodać wcześniej przygotowana rozpuszczona żelatynę,
wymiksować na małych obrotach, powoli sypać wiórki kokosowe wymieszać.
Biszkopt przekroić na pół i polówki przekroić wzdłuż ze wyjdą 4 części.
Pierwsza część położyć wyłożyć masa kremowa przykryć druga częścią biszkopta i postępować jak w pierwszym.
Potem trzecia i czwarta część na koniec posypać potarta czekolada.
Wstawić do lodówki na 2h
Post został pochwalony 0 razy
|
|