Kruszynka
Administrator
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 12:46, 15 Paź 2009 Temat postu: Tiramisu |
|
|
Składniki:
•2 opakowania Gellwe Krem Tiramisu
•375 ml mleka
•op. długich biszkoptów
•słodkie
kakao
•cappuccino o smaku brendy
•amaretto lub inny alkohol
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy zawartość opakowań Gellwe Krem tiramisu i mieszamy z 375ml mleka do uzyskania gęstej konsystencji .
Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkohole nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania.
Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę biszkopty ułożyć na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu
spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami migdałowymi lub innymi smakołykami
-wedle uznania.
Post został pochwalony 0 razy
|
|