Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

"Wenuska"

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 19:25, 19 Sty 2010    Temat postu: "Wenuska"

Wenuska

pół litra śmietany 36 %
2 śnieżki
2 galaretki cytrynowe
pół kilograma twarożku ( takiego w wiadereczku pięć razy mielony)
10 dkg wiórków kokosowych
1 kostka Kasi
4 jajka
trochę mąki cukru i proszku do pieczenia
dżem brzoskwiniowy


Robimy tak:

z tych jaj i sypkich produktów ubijamy biszkopt
pieczemy go i przekrajamy na pół

ubijamy śmietanę ze śnieżkami
+ twarożek i
gęstniejąca galaretkę ( 2 galaretki na pół litra oczywiście wody)

szybciutko tą masę przerzucamy na pół biszkoptu
przykrywamy drugą połową biszkoptu
smarujemy biszkopt tym dżemem brzoskwiniowym

na patelni rozpuszczamy pół kostki margaryny
wsypujemy wiórki i smażymy se tak by ciut kolorku dostało
dodajemy 3 łyżki cukru i jeszcze troszku smażymy ale cza uważać bo szybko się krystalizuje i mocno brązowi
no i teraz te wiórki rozsypujemy na ten dżem





Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciasta
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin