|
www.smakosz.fora.pl Forum kulinarne "Smakosz"
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kruszynka
Administrator
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 17:10, 16 Lis 2009 Temat postu: Bezy |
|
|
Bezy
CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?
4 jajka
300 g cukru pudru
ekstrakt waniliowy
łyżeczka octu
JAK TO ZROBIĆ?
Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypując do środka
cukier puder (po łyżce).
Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut.
Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy.
Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Pasjaaa
Poczatkujacy
Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Śro 14:42, 09 Kwi 2014 Temat postu: |
|
|
uwielbiam bezy, od jakiegoś czasu zmieniam ich kolorystykę dzięki naturalnym barwnikom dla mnie to słodkość numer jeden
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
trellson86
Poczatkujacy
Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Mężczyzna
|
Wysłany: Czw 10:48, 07 Sie 2014 Temat postu: |
|
|
- 4 białka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
- 250 g cukru pudru
Białka ubić mikserem.Dodać szczyptę soli. Powinne być sztywne (sprawdzić odwracając pojemnik do góry dnem . Dodaj sok z cytryny i kontynuuj ubijanie. Dodawaj partiami cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Nałóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę zostawiając między nimi nie duze odstępy
Pieczenie około 45 min- 1h w temp. 140ºC
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
|