Forum www.smakosz.fora.pl  Strona Główna www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bezy

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kruszynka
Administrator
Administrator



Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:10, 16 Lis 2009    Temat postu: Bezy

Bezy

CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

4 jajka
300 g cukru pudru
ekstrakt waniliowy
łyżeczka octu

JAK TO ZROBIĆ?

Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypując do środka
cukier puder (po łyżce).
Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut.
Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy.
Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.




Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pasjaaa
Poczatkujacy
Poczatkujacy



Dołączył: 09 Kwi 2014
Posty: 6
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 14:42, 09 Kwi 2014    Temat postu:

uwielbiam bezy, od jakiegoś czasu zmieniam ich kolorystykę dzięki naturalnym barwnikom Wesoly dla mnie to słodkość numer jeden Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
trellson86
Poczatkujacy
Poczatkujacy



Dołączył: 07 Sie 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydgoszcz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 10:48, 07 Sie 2014    Temat postu:

- 4 białka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
- 250 g cukru pudru



Białka ubić mikserem.Dodać szczyptę soli. Powinne być sztywne (sprawdzić odwracając pojemnik do góry dnem Mruga. Dodaj sok z cytryny i kontynuuj ubijanie. Dodawaj partiami cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając.

Nałóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę zostawiając między nimi nie duze odstępy

Pieczenie około 45 min- 1h w temp. 140ºC


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna -> Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin