Kruszynka
Administrator
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Pon 11:15, 19 Paź 2009 Temat postu: Koziołki |
|
|
Koziołki
Składniki.
Kilka długich, cienkich parówek odtłuszczonych typu Berlinki, Jubilatki - po 2-3 na osobę .
Kilka plasterków sera żółtego - łagodny lub ostry, jak kto lubi.
do smaku: ketchup, chrzan, musztarda - co kto lubi.
do przybrania: sałata, pomidory, ogórek.
Opis przygotowania.
Parówki obieramy z plastikowych osłonek i przecinami w połowie długości.
Każdy koniec nacinamy na krzyż na głębokość ok.2-3 cm.
Wrzucamy parówki do wrzątku i gotujemy 2-3 min., gdy się rozchylą na końcach wyjmujemy, układamy na talerzach ( te muszą być żaroodporne!) lub półmisku.
Na koziołkach układamy paski sera żółtego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pod grill, na 2-3 min.
Zapieczone podajemy z ketchupem, musztardą lub chrzanem i z sezonową surówką.
Post został pochwalony 0 razy
|
|