www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pon 11:38, 19 Paź 2009
Temat postu: Pianka z jagodami
Pianka z jagodami
Składniki.1 opakowanie długich biszkoptów 140 gram.
1/2 kg jagód.
2 galaretki cytrynowe.
2 galaretki truskawkowe.
..1 puszka mleka.
skondensowanego niesłodzonego.
kilka kawałków czekolady.
Opis przygotowania.
Blaszkę o wymiarach 24 x 28 cm wyłożyć biszkoptami, jagody umyć na sitku (3/4 szklanki odsypać do dekoracji wrzucić do garnka , chwilkę zagotować, odstawić, do gorących wsypać 1 cytrynową galaretkę, dokładnie wymieszać , wystudzić, polać na biszkopty, dokładnie rozsmarować łyżką. Wstawić do lodówki żeby zastygło. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, wystudzić,do zimnej galaretki wlać mleko skondensowane (ma być zimne z lodówki) niesłodzone, ubić mikserem, widełkami do piany, aż podwoi objętość (najlepiej wstawić naczynie do zlewu z zimną wodą i ubijać. Gęstniejącą piankę wylać na jagody, wstawić do lodówki, gdy zastygnie, udekorować jagodami, na końcu zalać tężejącą galaretką cytrynową , rozpuszczoną w 1 i 3/4 szklanki wrzącej wody. Gdy zastygnie, posypać startą czekoladą. Smacznego.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin