www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pon 19:07, 19 Paź 2009
Temat postu: LAMBADA
LAMBADA
biszkopt;
-4 jajka
-niecała szklanka cukru
-1 łyżka octu
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-1 szklanka mąki
-1 łyżka oleju
Żółtko roztrzepać z octem,ubić pianę z białek z cukrem na sztywno,dodać żółtka,
mąkę z proszkiem,olej i delikatnie wymieszać .
Piec 30 min w temp.180 st.
krem;
-850 ml.soku pomarańczowego z kartonu
-2 budynie waniliowe bez cukru
-niecała szklanka cukru
Z soku odlać pół szklanki (ja dałam sok aroniowy ,a że on jest mniej słodki dodałam trochę więcej cukru)
wsypać budynie i wymieszać.Resztę zagotować z cukrem ,dodać sok z budyniem, zagotować.
Gorącą masę kremową od razu wylać na zimny biszkopt, wyrównać.
piana;
-1 czubata łyżka żelatyny
-4 łyżki zimnej wody
-1 literatka (nie za duża)mleka
-500ml. śmietany 30 %
3 łyżki cukru pudru
Żelatynę namoczyć z 4 łyżkami zimnej wody.
Mleko zagotować,odstawić,wymieszać z z żelatyną .
Schłodzoną śmietanę Ubić na sztywno,dodać cukier puder.'
Pod koniec ubijania wlać zimne mleko.Wyłożyć na masę budyniową .
SMACZNEGO !
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin