www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Desery
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Śro 23:13, 21 Paź 2009
Temat postu: Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
Składniki
* Jogurt naturalny 400 g
* 6 łyżeczek żelatyny
* 1 cukier waniliowy
* 6 łyżek cukru lub wg uznania
* 250 gram śmietany 30%
* 5 galaretek owocowych różne kolory
* pol; szklanki gorącego mleka
* truskawki lub inne owoce
Opis przygotowania
Zimną śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać cukier,
następnie dodać jogurt wymieszany z cukrem waniliowym.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej przegotowanej wody,
poczekać aż spęcznieje.
Zagotować mleko,rozpuścić żelatynę ,przestudzić,wymieszać z ubitą śmietaną.
2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody,
następne 2 rozpuścić w takiej samej ilości wody,
ostatnią galaretkę rozpuścić w 1,5; szklanki wrzącej wody.
Masę jogurtowo śmietanową,podzielić na 3 części,trzeciej części powinno być więcej.
W przezroczystą foremkę,wlać 1 część masy
(tej co jest więcej wstawić na chwilkę do lodówki,do zastygnięcia,
następnie zalać 2 tężejącymi galaretkami,na to znów masa jogurtowa,następnie jedna galaretka,i tak na zmianę ,aż do wyczerpania składników.
Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Smacznego
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin