www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Desery
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
mery9
Wysłany: Sob 0:54, 21 Lis 2009
Temat postu:
Tęczowe pychotki ,często robię ,pozdrawiam
Kruszynka
Wysłany: Czw 20:12, 22 Paź 2009
Temat postu: Owocowe galaretki
Owocowe galaretki
Składniki:
2 galaretki owocowe
3 łyżki Polskiego Cukru
sok z połowy cytryny
0,5 kg owoców
(mandarynki, winogrona, suszone morele,
śliwki, wiśnie z kompotu)
250 ml śmietany kremówki
Polski Cukier puder
1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)
Sposób przyrządzania:
Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu, dodając sok z cytryny i cukier.
Świeże owoce umyć, suszone namoczyć.
Pokrojone owoce wyłożyć do miseczek, zalać galaretką i ostudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
Gdy galaretki stężeją, przełożyć je na talerzyki.
Udekorować bitą śmietaną i owocami.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin