www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 18:51, 25 Paź 2009
Temat postu: Tort mascarpone
Tort mascarpone
Składniki:
135 g cukru
2 jaja
32 g cukru wanilinowego
75 g mąki
18 g mąki ziemniaczanej
3 g proszku do pieczenia
29 g żelatyny
500 g serka mascarpone
500 g jogurtu naturalnego
500 g frużeliny truskawkowej
Przygotowanie:
Z białek, 75 g cukru i 32 g cukru wanilinowego ubić sztywną pianę,
dodać żółtka, mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Wszystko delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do wysmarowanej tortownicy o średnicy 26 cm.
Piec przez około 25-30 minut w temperaturze 170-180ºC.
Frużelinę podgrzać. 11 g żelatyny rozpuścić w 70 g gorącej wody, połączyć z frużeliną.
Odstawić do wystygnięcia.
Serek mascarpone utrzeć z 60 g cukru, jogurtem oraz rozpuszczoną i
wystudzoną żelatyną (18 g żelatyny rozpuścić w 100 g gorącej wody).
Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, a na krem miejscami wystudzoną frużelinę.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin