www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Czw 12:46, 15 Paź 2009
Temat postu: Tiramisu
Składniki:
•2 opakowania Gellwe Krem Tiramisu
•375 ml mleka
•op. długich biszkoptów
•słodkie
kakao
•cappuccino o smaku brendy
•amaretto lub inny alkohol
Sposób przygotowania:
Do miski wsypujemy zawartość opakowań Gellwe Krem tiramisu i mieszamy z 375ml mleka do uzyskania gęstej konsystencji .
Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkohole nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania.
Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę biszkopty ułożyć na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu
spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami migdałowymi lub innymi smakołykami
-wedle uznania.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin