www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
kokosek
Wysłany: Czw 13:03, 05 Lis 2009
Temat postu: Ciasto jogurtowe w polewie z białej czekolady
Ciasto jogurtowe w polewie z białej czekolady
Składniki:
* 1 szklanka białej czekolady połamanej na kawałki
* 1 1/2 szklanki mąki
* 1 szklanka cukru pudru
* 2 roztrzepane jajka
* 1 szklanka jogurtu naturalnego
* 3 łyżki stopionego masła
Krem z białej czekolady
* 1/2 szklanki białej czekolady
* 1 łyżka tłustej śmietany
Sposób przygotowania:
* 1. Włożyć czekoladę do naczynia żaroodpornego ustawionego
nad rondlem z gotującą się wodą.
* Podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
* Zdjąć naczynie z rondla i lekko ostudzić.
* 2. Włożyć mąkę, cukier, jajka, jogurt i masło do miski i ucierać 5 minut lub do uzyskania gładkiej masy.
* Dodać stopioną czekoladę i dokładnie wymieszać.
* 3. Wylać powstałe ciasto do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22 cm (z otworem w środku).
* Piec 50 minut (sprawdzić patyczkiem).
* Zostawić ciasto w blasze 5 minut, a potem przełożyć na druciany stojak do wystygnięcia.
* 4. Aby przygotować krem, włożyć czekoladę i śmietanę do naczynia żaroodpornego ustawionego nad rondlem
z gotującą się wodą i podgrzewać, mieszając, do uzyskania jednolitej konsystencji.
* Rozprowadzić krem na wierzchu i po bokach ciasta.
Uwagi:
WYSTARCZA NA JEDNO OKRĄGŁE CIASTO O ŚREDNICY 22 CM
Piec w temperaturze 180°C
Porcji 6-8
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 50 min
Kalorie 599
Tłuszcz 13,7 g
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin