www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
kokosek
Wysłany: Czw 13:35, 05 Lis 2009
Temat postu: Podwójne ciasto serowe
Podwójne ciasto serowe
Składniki:
* Kruszonka
* 2 1/2 szklanki okruchów słodkich ciasteczek
* 110 g roztopionej margaryny
* 2 łyżeczki gorącej wody
Masa
* 1 1/2 szklanki sera homogenizowanego
* 1 szklanka twarogu
* 3/4 szklanki cukru pudru
* 1 łyżeczka esencji waniliowej
* 3 jajka 1 łyżka soku z cytryny
* Polewa
* 1 szklanka kwaśnej śmietany
* 1 łyżka cukru pudru
* 3 łyżki posiekanych prażonych migdałów
Sposób przygotowania:
* 1. Połączyć okruchy ciastek, margarynę i gorącą wodę.
* Dobrze wymieszać.
* 2. W tortownicy o średnicy 22 cm ugnieść ciasto na dnie i bokach (do połowy wysokości). Włożyć do lodówki.
* 3. Utrzeć ser homogenizowany z twarogiem i cukrem pudrem, esencją waniliową i jajkami, dodając sok cytrynowy.
* Mieszać do całkowitego połączenia.
* 4. Wyłożyć mieszankę serową na przygotowany podkład z kruszonki.
* Piec 45-65 minut w nagrzanym piekarniku.
Polewa:
* Połączyć śmietanę, cukier puder i migdały.
* Wylać polewę na nadzienie serowe i piec jeszcze 20 minut.
* Schłodzić w blasze.
* Przed pokrojeniem trzymać w lodówce przez 4-5 godzin.
Uwagi:
Piec w temperaturze 150°c
Porcji 10
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 65 min
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin