www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 11:05, 08 Lis 2009
Temat postu: Jogurtowy śmietankowiec z truskawkami
Jogurtowy śmietankowiec z truskawkami
Składniki:
Spód ciasta:
15 dag biszkoptów
1/3 kostki masła
100 ml białego półsłodkiego wina
Masa jogurtowo-śmietankowa:
300 ml śmietany 30%
pöl szklanki cukru pudru
6 łyżek soku jabłkowego
2 łyżki żelatyny
1 szklanka jogurtu naturalnego
50 dag truskawek
Do dekoracji:
25 dag truskawek
2 galaretki truskawkowe
Sposób wykonania:
Biszkopty pokruszyć i wymieszać z miękkim masłem.
Następnie przełożyć na dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) i nasączyć białym półsłodkim winem.
Truskawki umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem.
W podgrzanym soku jabłkowym rozpuścić żelatynę i wymieszać z jogurtem naturalnym.
Następnie jogurt wymieszać z ubitą śmietaną i kawałkami truskawek.
Gotową masę jogurtowo-śmietankową wyłożyć na pokruszone biszkopty. Całość włożyć do lodówki na około 30 minut.
Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki.
Ułożyć na masie jogurtowo-śmietankowej i zalać tężejącą truskawkową galaretką rozpuszczoną wcześniej w 750 ml wody.
Włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Smacznego.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin