www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Czw 22:07, 12 Lis 2009
Temat postu: Jabłkowo-orzechowe
Jabłkowo-orzechowe
Ciasto jabłkowe:
1 kg jabłek
4 żółtka
15 dkg masła
30 dkg mąki pszennej
1 łyżka cukru pudru
4 dkg drożdży
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki tartej bułki
szczypta soli
Masa:
1/2 litra mleka
2 budynie śmietankowe
1kostka masła
cukier do smaku
BISZKOPT ORZECHOWY(PRZEKROJONY NA PÓŁ)
Ciasto jabłkowe:
drożdże rozkruszyć i wymieszać z cukrem pudrem.
Margarynę posiekać z mąką,dodać żółtka,szczyptę soli ,śmietanę,rozrzedzone drożdże .
Zarobic ciasto.Podzielić na dwie części.
Jedną częścią ciasta wyłożyć blaszkę,rozprowadzić utarte na tarce o grubych oczkach jabłka ,
posypać cynamonem i bułką tartą.Przykryć drugą częścią ciasta i upiec.
Masa:
z mleka ,cukru ,budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć i dodawać przestudzony budyń.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt orzechowy-połowa masy-ciasto jabłkowe-druga połowa masy-biszkopt orzechowy.
Łyżkę masy odłożyć i posmarować wierzch ciasta -posypać zmielonymi orzechami.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin