www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
trellson86
Wysłany: Czw 10:48, 07 Sie 2014
Temat postu:
- 4 białka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
- 250 g cukru pudru
Białka ubić mikserem.Dodać szczyptę soli. Powinne być sztywne (sprawdzić odwracając pojemnik do góry dnem
. Dodaj sok z cytryny i kontynuuj ubijanie. Dodawaj partiami cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Nałóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę zostawiając między nimi nie duze odstępy
Pieczenie około 45 min- 1h w temp. 140ºC
Pasjaaa
Wysłany: Śro 14:42, 09 Kwi 2014
Temat postu:
uwielbiam bezy, od jakiegoś czasu zmieniam ich kolorystykę dzięki naturalnym barwnikom
dla mnie to słodkość numer jeden
Kruszynka
Wysłany: Pon 17:10, 16 Lis 2009
Temat postu: Bezy
Bezy
CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?
4 jajka
300 g cukru pudru
ekstrakt waniliowy
łyżeczka octu
JAK TO ZROBIĆ?
Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypując do środka
cukier puder (po łyżce).
Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut.
Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy.
Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin