www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pon 17:22, 16 Lis 2009
Temat postu: WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU
WAFLE Z MASĄ Z MLEKA W PROSZKU
Czas przygotowania: 50 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość porcji: 4
Składniki
* 1 kostka margaryny, np. "Kasia", "Mleczna",
* 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu,
* 1/2 szklanki wody,
* 2 łyżki ciemnego kakao ( to z wiatrakiem),
* 1 paczka (250 gram) mleka odtłuszczonego i granulowanego,
* 1 wafel (andrut) okrągły lub prostokątny.
Etapy przygotowania
Rozpuścić 1 kostkę margaryny z 1 i 1/2 szklanki cukru kryształu,
1/2 szklanki wody i 2 łyżki kakao ciemnego w garnku na wolnym ogniu (nie gotować).
Po zestawieniu z palnika, wsypać do tego szybko całą 1 paczkę mleka odtłuszczonego i granulowanego i dokładnie wymieszać,
by nie było grudek.
Chwilę poczekać, by masa trochę ostygła i smarować 1 wafla okrągłego lub prostokątnego.
(spodnia i ostatnia część ma być nie pokryta masą).
Gdy skończymy smarowanie wafla, na wierzch stawiamy coś ciężkiego,
by się dobrze złączyły i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia i ochłodzenia-30 minut,
by potem lepiej się kroiło wafel.
Po wyciągnięciu wafla z lodówki kroimy go w romby.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin