www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Sob 1:39, 21 Lis 2009
Temat postu: Ciasto cappuccino
Ciasto cappuccino
składniki
* * 1 margaryna
* * 5 żółtek
* * 1 jajo całe
* * 1 szkl cukru pudru
* * 2,5 szk. mleka w proszku
* * 4 serki waniliowe homogenizowane
* * 30 g. żelatyny
* * duża paczka biszkoptów
* * 2 łyżki kawy Cappuccino i 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
* * polewa czekoladowa, rodzynki
Sposób przygotowania
1. Żółtka, jajo, cukier ubijamy na parze ok. 7 min. i studzimy.
Masło ucieramy dodając po łyżce przestudzonej masy jajecznej.
Dodajemy mleko w proszku i serki.
Żelatynę wsypujemy do szkl. I zalewamy ok. 1 szkl. Wrzątku i rozpuszczamy.
2. Ciepłą żelatynę wlewamy do masy energicznie miksując.
Kawę zaparzamy maczamy w niej biszkopty i układamy na wyłożonej folią alum. blaszce.
3. Na biszkopty wykładamy masę a na nią też maczane w kawie biszkopty.
Wstawiamy do lodówki. Wierzch polewamy polewą i posypujemy rodzynkami.
Pyszne ciasto polecam.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin