www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Sob 1:52, 21 Lis 2009
Temat postu: Murzynek czarno-biały
Murzynek czarno-biały
składniki
* CIASTO:
* 1 kostka margaryny mlecznej
* 2 szklanki mąki pszennej tortowej
* 4 jajka całe kurze
* 5 1/2 szklanki cukru pudru
* 1/2 szklanki wody
* 2 torebki cukru waniliowego
* 3 łyżki kakao w proszku
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* KREM:
* 1 kostka masła śmietankowego
* 7 łyżek cukru
* 1 szklanka dobrej gęstej śmietany 18%
* 1 kieliszek wódki
Sposób przygotowania
1. Rozpuścić w rondelku margarynę,cukier,cukier waniliowy,wodę i kakao.
2. gotować 5 minut.
3. do wystudzonej masy dodać mąkę,jajka,proszek do pieczenia i starannie wymieszać.
4. przełożyć ciasto do tortownicy,wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
5. piec koło 50 minut w 180 stopniach.
6. po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na dwa krążki.
7. krem:
8. masło utrzeć z cukrem na puch,wciąż ucierając dodawać stopniowo śmietanę i alkohol.
9. przełożyć ciasto kremem.
10. można również polać ciasto polewą czekoladową i oprószyć wiórkami kokosowymi.
Zamiast kremu można też użyć bitej śmietany.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin