www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Śro 15:50, 25 Lis 2009
Temat postu: Przekladaniec biszkoptowy z kremówką
Przekładaniec biszkoptowy z kremówką.
Ciemny biszkopt:
6 jajek
2 szklanki mąki pszennej
1.5 szklanki cukru
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Margaryna do posmarowania formy.
Masa:
Półtora litra kremówki
Pół szklanki cukru
4 łyżki żelatyny
Paczka wiórków kokosowych
Czekolada starta do posypania.
Czas
pieczenia: 35 min
Biszkopt:
6 jajek ubić na sztywno dodając cukier i proszek do pieczenia
następnie dodać mąkę i kakao wymiksować.
Większa blaszkę posmarować margaryna wylać masę na biszkopt i wstawić do rozgrzanego wcześniej pieca ok 190 stopni piec 35min.
Upiec i pozostawić do ostygnięcia.
Masa:
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i miksować następnie dodać wcześniej przygotowana rozpuszczona żelatynę,
wymiksować na małych obrotach, powoli sypać wiórki kokosowe wymieszać.
Biszkopt przekroić na pół i polówki przekroić wzdłuż ze wyjdą 4 części.
Pierwsza część położyć wyłożyć masa kremowa przykryć druga częścią biszkopta i postępować jak w pierwszym.
Potem trzecia i czwarta część na koniec posypać potarta czekolada.
Wstawić do lodówki na 2h
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin