www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 19:17, 24 Sty 2010
Temat postu:
Dżem można również zastąpić rożnymi owocami .
A do do białka to zgodzę się pięknym kolorem w zależności od smaku kisielu,
jak kto nie ma to można dodać łyżeczkę maki ziemniaczanej.
Iwona
Wysłany: Nie 13:56, 24 Sty 2010
Temat postu:
pyszne ciasto, polecam.... robilam go z dzemem jagodowym i tez bardzo bardzo dobre... do pianki polecam kisiel owocowy, ktory dodaje ladnego koloru....
pozdrowionka
Kruszynka
Wysłany: Śro 16:02, 25 Lis 2009
Temat postu: Pleśniak
„Pleśniak”
3 szklanki mąki
1 ½ szklanki cukru
5 jaj
250 g margaryny
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżka kakao
150 g dżemu śliwkowego
pokrojone, suszone śliwki
Czas pieczenia:
Ciasto piec około 45-60 minut w temperaturze 160-180 °C.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie posiekać z margaryna i 5 żółtkami.
Dodać pół szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce. Następnie 2/3 ciasta rozwałkować i ułożyć na blasze.
Pozostałe ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać łyżkę kakao.
Rozwałkowane ciasto posmarować dżemem i posypać śliwkami a następnie
na tarce z grubymi oczkami bezpośrednio na dżem zetrzeć część surowego ciasta bez kakao.
Z 5 białek i szklanki cukru ubić sztywną pianę a następnie ułożyć ją na startym cieście.
Zetrzeć ciasto z kakao i posypać po wierzchu.
Zamiast dżemu można użyć startych jabłek.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin