www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Czw 10:26, 26 Lis 2009
Temat postu: Szarlotka z manna <- troche inaczej
Szarlotka z manna
<- trochę inaczej
250 g margaryny
160 g mąki
200 g kaszy manny
250 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego
cynamon do smaku
1 kg jabłek antonówek
Czas pieczenia: 50 min.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Wymieszaj z 3 łyżkami cukru i cynamonem.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito do miski.
Do mąki dodaj kaszę manną i cukier.
Dokładnie wymieszaj i podziel na 3 części.
Margarynę pokrój w wiórki.
Do blachy (25x30cm) wsyp:
jedną porcję suchej masy, 1/3 wiórków z margaryny , połowę jabłek,
porcję suchej masy, 1/3 wiórków z margaryny, połowę jabłek, porcję suchej masy.
Wierzch posyp 1/3 wiórków z margaryny .
Piecz ok. 50 min w piekarniku nagrzanym
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin