www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pią 22:14, 27 Lis 2009
Temat postu: Sarlotka na kruchym cieście
Szarlotka na kruchym cieście
Ciasto:
3 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 jajko + 2 żółtka
2 łyżki śmietany małe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Beza:
4 białka
6 łyżek cukru
1, 5 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego
Czas
pieczenia: Pieczemy w temperaturze 180 około 55 minut.
Ciasto:
Wszystkie składniki zagniatamy i wkładamy na około 30 minut do lodówki.
Następnie dzielimy ciasto na 2 połowy ( jedna może być większą ), wałkujemy i układamy na dużej blaszce.
Gdy ciasto jest już ułożone, wykładamy na nie starte jabłka.
Potem przystępujemy do wykonania bezy.
Ubijamy białka z dodatkiem cukru, gdy jest już ubita piana dodajemy budyń i miksujemy jeszcze przez chwilę ( im dużej tym lepiej).
Ubitą beze wykładamy na jabłka, a na nią resztę rozwałkowanego ciasta.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin