www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Wto 22:33, 08 Gru 2009
Temat postu: Sernik kokosowy pianka
Sernik kokosowy pianka
składniki
CIASTO:
* 3 żółtka
* 1/2 margaryny
* 1 szkl. mąki
* 1/4 szkl. cukru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
MASA:
* 1 kg sera białego
* 2 budynie śmietankowe
* 4 żółtka
* 3/4 szkl. cukru
* 3 łyżki oleju
* 2 szkl. mleka
* 150 -200 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania
1. Utrzeć masło z żółtkami.
2. dodać mąkę, cukier i proszek. Wyrobić i wyłożyć na blachę.
3. ser zmiksować z budyniami (proszkiem), dodać żółtka, cukier, olej i mleko.
4. piec w 180 st, aż masa serowa zgęstnieje (na wbitym patyczku nie ma za dużo fąfli).
5. z białek ubić pianę. Wyjąć sernik z piekarnika szybko rozłożyć na nim pianę, posypać wiórkami i z powrotem do pieca, aż się wióry zrumienią.
6. schłodzić przed podaniem.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin