www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 20:30, 27 Gru 2009
Temat postu: Sernik na zimno
Sernik na zimno
Składniki
* 4 serki homogenizowane (po 20 dag)
* 2 różne galaretki
* 1 szklanka mleka
* 3 łyżki żelatyny
* rodzynki ( jak ktoś lubi)
* owoce
* okrągłe biszkopty
* 1 szklanka cukru pudru
* 2 szklanki malin lub innych owoców
Opis przygotowania
Żelatynę rozpuścić w zagotowanym mleku.
Galaretki rozpuścić pojedynczo.
Na spód blaszki wyłożyć biszkopty.
Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z serkami i układać kolejno na blaszce:
- biszkopty na spód
- połowa sera
- biszkopty
- 1 tężejąca galaretka
- reszta sera
- 2 tężejąca galaretka
Sernik na zimno można urozmaicić owocami - najlepiej malinami - ułożyć je na wierzchu
przed wylaniem ostatniej galaretki.
Należny przy tym pamiętać jednak, że w przypadku ananasów oraz kiwi konieczne
jest użycie specjalnego rodzaju galaretki, bowiem zwykła się nie zsiądzie.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin