www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Kuchnia malucha
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Eiger
Wysłany: Nie 18:48, 02 Paź 2011
Temat postu:
Chyba się sprawdzi przy diecie bezglutenowej. thx
Kruszynka
Wysłany: Nie 22:34, 10 Sty 2010
Temat postu: Knedle ze śliwkami
Knedle ze śliwkami
Składniki
* 30 g drożdży
* 1/4 l letniego mleka
* 40 g cukru
* 500 g mąki krupczatki
* 1 jajko
* szczypta soli
* 60+50 g masła
* 750 g śliwek
* 30-35 kostek cukru
* 4 łyżki tartej bułki
Sposób przygotowania
1. 1
Z drożdży, mleka, cukru i odrobiny mąki przygotować zaczyn.
Wymieszać mąkę, jajka, sól, 60 g wiórków maślanych oraz zaczyn. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
2. 2
Opłukane śliwki osuszyć, usunąć pestki, do każdej z nich włożyć kostkę cukru.
Z ciasta wykroić kawałki o wadze około 30 g, każdą śliwkę szczelnie obtoczyć ciastem tak, by powstały okrągłe knedle.
Knedle ułożyć na poprószonej mąką stolnicy i odstawić, by ciasto wyrosło.
3. 3
Knedle wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować.
Garnek do połowy przykryć. Ugotowane knedle wyjąć, odsączyć i przygotować do podania.
4. 4
Tartą bułkę podsmażyć na 50 g roztopionego masła i polać nią knedle.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin