www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Desery
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Nie 22:43, 10 Sty 2010
Temat postu: Puchar serowy
Puchar serowy
Na widok tego pucharu, wypełnionego różnobarwnym kremem, zarówno dzieciom jak i dorosłym leci ślinka.
Można go jeść bez obawy o tuszę, gdyż zawiera bardzo mało kalorii.
Składniki
* 9 listków żelatyny
* 500 g serka homogenizowanego
* 1/4 I mleka, szczypta soli
* 4 łyżki soku z czarnej porzeczki
* 3 łyżki soku z cytryny
* 50 g cukru pudru
* 80 g startej gorzkiej czekolady
* 1 łyżka orzeszków laskowych
* Dekoracja:
* wiśnie, bita śmietana, wiórki czekoladowe
Sposób przygotowania
1. 1
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Serek, mleko i sól wymieszać na pulchny krem.
Odciśniętą z wody żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzącej wody,
połączyć z kremem, dobrze wymieszać i podzielić na trzy części.
2. 2
Jedną część kremu wymieszać z sokiem z czarnej porzeczki, posłodzić i rozdzielić do pucharków.
Drugą część wymieszać z sokiem z cytryny, posłodzić i dodać do pucharków.
Kolejna część wymieszać ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzechami i cukrem, nałożyć do pucharków jako trzecią warstwę.
Odstawić do schłodzenia.
3. 3
Ozdobić bitą śmietaną, wisienką i wiórkami czekoladowymi.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin