www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Wto 19:25, 19 Sty 2010
Temat postu: "Wenuska"
Wenuska
pół litra śmietany 36 %
2 śnieżki
2 galaretki cytrynowe
pół kilograma twarożku ( takiego w wiadereczku pięć razy mielony)
10 dkg wiórków kokosowych
1 kostka Kasi
4 jajka
trochę mąki cukru i proszku do pieczenia
dżem brzoskwiniowy
Robimy tak:
z tych jaj i sypkich produktów ubijamy biszkopt
pieczemy go i przekrajamy na pół
ubijamy śmietanę ze śnieżkami
+ twarożek i
gęstniejąca galaretkę ( 2 galaretki na pół litra oczywiście wody)
szybciutko tą masę przerzucamy na pół biszkoptu
przykrywamy drugą połową biszkoptu
smarujemy biszkopt tym dżemem brzoskwiniowym
na patelni rozpuszczamy pół kostki margaryny
wsypujemy wiórki i smażymy se tak by ciut kolorku dostało
dodajemy 3 łyżki cukru i jeszcze troszku smażymy ale cza uważać bo szybko się krystalizuje i mocno brązowi
no i teraz te wiórki rozsypujemy na ten dżem
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin