www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pią 23:29, 16 Paź 2009
Temat postu: Biszkopt z kremem kokosowym
Biszkopt z kremem kokosowym
składniki
* Biszkopt:
* 8 jaj
* 8 łyżek cukru
* 8 łyżek mąki (pszenna, krupczatka,ziemniaczana)
* proszek do pieczenia
* Krem:
* 1 l mleka
* szklanka cukru
* 2 torebki Cukru Waniliowego
* kostka margaryny/masła
* 2 opakowana wiórków kokosowych
* 6 łyżek mąki krupczatki
Sposób przyrządzania
Jajka ubić z cukrem aż zesztywnieją (miksować ok 15 min.) Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec w temp. ok 180ºC; przez ok 20-30 min.
Po ostygnięciu biszkoptu przekroić go wzdłuż.
Następnie zagotować mleko, margarynę, cukier, cukier wanilinowy i wiórki.
Gdy margaryna się roztopi stopniowo dodawać po łyżce krupczatki i mieszać by nie powstały grudki.
Jeszcze gorący krem lać na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkoptu.
Górę można polać lukrem i posypać kolorową posypką.
Podawać gdy ostygnie.
SMACZNEGO!!!
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin