www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pią 17:09, 05 Lut 2010
Temat postu: Makaroniki pomarańczowe
Makaroniki pomarańczowe
Składniki
* 50 g tartej bułki
* 3 białka
* 200 g cukru cukier waniliowy
* skórka starta z Jednej pomarańczy
* 3 łyżki świeżego soku pomarańczowego
* 200 g siekanych migdałów bez skóry
* odrobina masła (na koniec noża)
* 50 okrągłych opłatków średnicy 6 cm
*
* OKOŁO 50 SZTUK .
Sposób przygotowania
1.
Bułkę tartą zrumienić na maśle. Odstawić do ostygnięcia.
2.
Białka, cukier i cukier waniliowy ubijać na parze dopóki masa nie zacznie gęstnieć.
Dodać skórkę startą z pomarańczy i sok pomarańczowy.
3.
Ubijać dalej do ponownego zgęstnienia masy, tak aby na jej
4.
powierzchni pozostał wyraźny ślad po zarysowaniu nożem.
Odstawić z ognia.
5.
Dodać migdały schłodzoną, przyrumienioną bulkę tartą. Delikatnie wymieszać.
6.
Opłatki ułożyć na blasze. Za pomocą dwóch łyżeczek nakładać na nie masę.
Piec w piekarniku ogrzanym do temperatury 130-150°C około 30 minut.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin