www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Pią 17:15, 05 Lut 2010
Temat postu: Ciasto francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie z jabłkami
Składniki
* 300 g ciasta francuskiego
* mąka do rozwałkowania ciasta
* 600 g jabłek
* 2 łyżki cukru
* 1 łyżka cynamonu
* 2 łyżki masła
* 1 jajko do posmarowania
* 50 g płatków migdałowych
Sposób przygotowania
1.
Plastry ciasta położyć jeden na drugim i na posypanej mąką stolnicy rozwałkować na kształt blachy.
Następnie placek rozłożyć na zwilżoną wodą blachę.
2.
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto posmarować masłem, a jabłka rozłożyć na połowę placka.
3.
Jajko roztrzepać i posmarować nim brzegi ciasta.
Placek złożyć na połowę przykrywając nim jabłka, po czym mocno zlepić brzegi.
4.
Ciasto oprószyć płatkami migdałów, wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor.
W początkowej fazie pieczenia, kiedy ciasto rośnie, nie należy otwierać piekarnika.
Jeszcze ciepły placek pokroić na trójkątne kawałki.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin