www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Ciasta
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Kruszynka
Wysłany: Sob 16:36, 17 Paź 2009
Temat postu: CIASTO ZE SLIWKAMI
CIASTO ZE SLIWKAMI
skladniki:
0.5 kostki margaryny (czyli ok 125 g)
1 szklanka cukru
4 jajka
2 lyzki mleka
1,5 szklanki maki
1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia
ok 75 dag sliwek
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Margaryne utrzec z zoltkami, cukrem, dodac mleko, proszek do pieczenia i make.
Ubic piane z bialek i polaczyc z ciastem.
Ciasto wylac na blache (uprzednio natluszczona i wywypana tarta bulka).
Na ciasto ukladac skorka do ciasta pokrojone (na polowki, lub bardziej w zaleznosci od wielkosci sliwki).
Piec ok 50 minut w temp ok 180 st C
Gorace ciasto posylac cukrem pudrem.
Ciasto mozna tez wykorzystywac wiosna z rabarberem lub tez latem z wisniami.
Ze sliwkami jest chyba najfajniejsze.
SMACZNEGO
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin