www.smakosz.fora.pl
Forum kulinarne "Smakosz"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.smakosz.fora.pl Strona Główna
->
Zupy
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
PRZYLACZ SIE -ZAREJESTRUJ SIE
----------------
PRZYLACZ SIE DO NAS
Nasze przepisy
----------------
Dania główne
Zupy
Potrawy wegetariańskie
Ryby i owoce morza
Ciasta
Ciastka , ciasteczka , mufinki ...
Desery
Sałatki i surówki
Przekąski
Dania szybkie i proste
Kuchnia malucha
Boże Narodzenie
Pieczywo
Napoje bezalkoholowe
Kawa
Zioła w kuchni
Alkohole
Święta
Wielkanoc
Thermomix
----------------
Thermomix - NAJMNIEJSZA KUCHNIA ŚWIATA
Przepisy na TM
Pogaduchy przy kawusi
----------------
Babskie pogaduchy
Kącik malucha
Zdrowie i uroda
Serwis rad i porad oraz ciekawostek.
Diety
Sztuka Dekoracji
Giełda przepisów
Forum "Smakosz"
----------------
Regulamin
Aktualności
Wasze propozycje i uwagi dotyczace forum
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Basiaa
Wysłany: Śro 9:18, 22 Paź 2014
Temat postu:
Dzięki za przepis, właśnie dziś miałam ochotę na taki domowy żurek:)
kokosek
Wysłany: Sob 22:03, 17 Paź 2009
Temat postu: Żurek po staropolsku
Żurek po staropolsku
Składniki:
• 1 l bulionu wołowego
• 1 szkl. żuru żytniego
• 1 szkl. kwasu z ogórków kiszonych
• 1 szkl. śmietany
• łyżka mąki
• majeranek
• 1-2 ząbki czosnku
• 400 g białej kiełbasy
• sól
• pieprz
Sposób wykonania:
Bulion doprowadzić do wrzenia, po czym dodać kiełbasę i czosnek, gotować do miękkości kiełbasy,
wówczas kiełbasę wyjąć a do bulionu wlać żur i kwas ogórkowy.
Całość wymieszać i ponownie doprowadzić do zagotowania.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie mąkę połączyć ze śmietaną i dodać do żuru, wymieszać i wrzucić jeszcze pokrojoną kiełbasę.
Na koniec posypać majerankiem i podgrzać
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par
HEDONISM
Regulamin