Autor Wiadomość
Kruszynka
PostWysłany: Czw 12:46, 15 Paź 2009    Temat postu: Tiramisu

Składniki:

•2 opakowania Gellwe Krem Tiramisu
•375 ml mleka
•op. długich biszkoptów
•słodkie
kakao
•cappuccino o smaku brendy
•amaretto lub inny alkohol


Sposób przygotowania:

Do miski wsypujemy zawartość opakowań Gellwe Krem tiramisu i mieszamy z 375ml mleka do uzyskania gęstej konsystencji .

Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkohole nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania.

Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę biszkopty ułożyć na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu
spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami migdałowymi lub innymi smakołykami
-wedle uznania.

Powered by phpBB Theme ACID Š 2003 par HEDONISM
© 2001 - 2005 phpBB Group