Autor |
Wiadomo¶ć |
smakosz123 |
Wysłany: Sob 10:13, 01 Cze 2013 Temat postu: |
|
Zupę gulaszow± wspaniał± robi mój ojciec. Dodaje dużo papryki, gulaszu wieprzowego, oczywi¶cie wszystkie wymienione składniki. Zawsze robi ja na ostro, dlatego w bukiecie przyprawowym nie może zabrakn±ć przyprawy chili hot punjabi nareo.pl. To jest dopiero kwintesencja smaku. |
|
 |
jolkunia |
Wysłany: Pi± 21:12, 26 Lut 2010 Temat postu: |
|
Wspaniała zupka i bardzo pożywna .Polecam bo jest mniamu¶na |
|
 |
Kruszynka |
Wysłany: ¦ro 12:17, 04 Lis 2009 Temat postu: ZUPKA GULASZOWA |
|
ZUPKA GULASZOWA
składniki
* 400 g chudej wołowiny
* 400 g piersi z kurczaka
* 200 g pieczarek lub suszonych grzybków
* 1 puszka kukurydzy
* 1 puszka czerwonej fasoli
* 1 pęczek włoszczyzny
* koncentrat pomidorowy
* 1 czerwona cebulka
* 3 łyżki oleju
* 1 łyżka maki
* słodka papryka
* sol
* pieprz
* majeranek
* bazylia
* li¶ć laurowy
* ziele angielskie
Sposób przygotowania
1. 1 Mięso pokroić w kostkę dolać wody dodać włoszczyznę,
ziele angielskie, listek laurowy sol i pieprz
(najpierw gotować wołowinę bo ona dłużej dochodzi)
2. 2 Gdy wołowina będzie już dochodzić dodać pier¶ z kurczaka,
3. 3 Gdy już mięsko będzie prawie miękkie dodajemy grzybki (ja polecam po trochu pieczarek i suszonych)
4. 4 Pod koniec gotowania dodajemy kukurydze, fasolkę, majeranek, bazylie i zasmażkę
5. 5 CZERWONA ZASMAŻKA
6. olej+czerwona cebulka (pokrojona w kostkę)+łyżka maki+łyżka sproszkowanej słodkiej papryki (wg gustu)
7. 6 Wszystko doprawiamy koncentratem wg uznania SMACZNEGO!!!
 |
|
 |