Autor |
Wiadomość |
trellson86 |
Wysłany: Czw 10:48, 07 Sie 2014 Temat postu: |
|
- 4 białka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
- 250 g cukru pudru
Białka ubić mikserem.Dodać szczyptę soli. Powinne być sztywne (sprawdzić odwracając pojemnik do góry dnem . Dodaj sok z cytryny i kontynuuj ubijanie. Dodawaj partiami cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając.
Nałóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę zostawiając między nimi nie duze odstępy
Pieczenie około 45 min- 1h w temp. 140ºC |
|
|
Pasjaaa |
Wysłany: Śro 14:42, 09 Kwi 2014 Temat postu: |
|
uwielbiam bezy, od jakiegoś czasu zmieniam ich kolorystykę dzięki naturalnym barwnikom dla mnie to słodkość numer jeden |
|
|
Kruszynka |
Wysłany: Pon 17:10, 16 Lis 2009 Temat postu: Bezy |
|
Bezy
CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?
4 jajka
300 g cukru pudru
ekstrakt waniliowy
łyżeczka octu
JAK TO ZROBIĆ?
Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypując do środka
cukier puder (po łyżce).
Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut.
Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy.
Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.
|
|
|