Autor Wiadomość
trellson86
PostWysłany: Czw 10:48, 07 Sie 2014    Temat postu:

- 4 białka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
- 250 g cukru pudru



Białka ubić mikserem.Dodać szczyptę soli. Powinne być sztywne (sprawdzić odwracając pojemnik do góry dnem Mruga. Dodaj sok z cytryny i kontynuuj ubijanie. Dodawaj partiami cukier po jednej łyżce, cały czas ubijając.

Nałóż do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskaj na blachę zostawiając między nimi nie duze odstępy

Pieczenie około 45 min- 1h w temp. 140ºC
Pasjaaa
PostWysłany: Śro 14:42, 09 Kwi 2014    Temat postu:

uwielbiam bezy, od jakiegoś czasu zmieniam ich kolorystykę dzięki naturalnym barwnikom Wesoly dla mnie to słodkość numer jeden Wesoly
Kruszynka
PostWysłany: Pon 17:10, 16 Lis 2009    Temat postu: Bezy

Bezy

CO CI BĘDZIE POTRZEBNE?

4 jajka
300 g cukru pudru
ekstrakt waniliowy
łyżeczka octu

JAK TO ZROBIĆ?

Z białek ubić pianę na półsztywno, stopniowo wsypując do środka
cukier puder (po łyżce).
Nakładać na blachę łyżką, piec w temperaturze 140 stopni przez około 30-40 minut.
Potem uchylić drzwiczki piekarnika do ostygnięcia bezy.
Najlepiej podawać je z bitą śmietaną i sezonowymi owocami.



Powered by phpBB Theme ACID Š 2003 par HEDONISM
© 2001 - 2005 phpBB Group