Kruszynka |
Wysłany: Pi± 23:29, 16 PaĽ 2009 Temat postu: Biszkopt z kremem kokosowym |
|
Biszkopt z kremem kokosowym
składniki
* Biszkopt:
* 8 jaj
* 8 łyżek cukru
* 8 łyżek m±ki (pszenna, krupczatka,ziemniaczana)
* proszek do pieczenia
* Krem:
* 1 l mleka
* szklanka cukru
* 2 torebki Cukru Waniliowego
* kostka margaryny/masła
* 2 opakowana wiórków kokosowych
* 6 łyżek m±ki krupczatki
Sposób przyrz±dzania
Jajka ubić z cukrem aż zesztywniej± (miksować ok 15 min.) Następnie dodać wymieszane m±ki z proszkiem do pieczenia i wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać na wysmarowan± tłuszczem blachę i piec w temp. ok 180ºC; przez ok 20-30 min.
Po ostygnięciu biszkoptu przekroić go wzdłuż.
Następnie zagotować mleko, margarynę, cukier, cukier wanilinowy i wiórki.
Gdy margaryna się roztopi stopniowo dodawać po łyżce krupczatki i mieszać by nie powstały grudki.
Jeszcze gor±cy krem lać na biszkopt, przykryć drug± czę¶ci± biszkoptu.
Górę można polać lukrem i posypać kolorow± posypk±.
Podawać gdy ostygnie.
SMACZNEGO!!! |
|