Kruszynka
Administrator
![Administrator Administrator](http://ggmania.eu/forum/templates/StylesBB/images/ranks/administator.png)
Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Sob 22:12, 23 Paź 2010 Temat postu: KREM PAPRYKOWO-POMIDOROWY |
|
|
KREM PAPRYKOWO-POMIDOROWY
Składniki na 6 osób:
Bulion warzywno-mięsny - 1l
Koncentrat pomidorowy - 200 g
Papryka czerwona - 100 g
Cebula - 100 g
Bułka tarta - 2 łyżki
Masło - 1 łyżka
Śmietana kremowa - 280 g
Sół, cukier, pieprz biały - do smaku
Przyprawa do zup w płynie - 15 g
Natka pietruszki
Sposób wykonania:
do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić - obroty 6, czas 5 s., dodać paprykę, rozdrobnić - obroty 5,czas 5 s.,
dodać bułkę tartą, koncentrat pomidorowy, masło i 3 łyżki bulionu, ogrzewać mieszając - obroty 2,
temp. 85 stopni C, czas 10 min., zmiksować używając łopatkę obroty 8, czas 10 s., dodać resztę bulionu,
doprawić do smaku, gotować obroty 2, temp. Gotowanie, czas 5 min. śmietanę zahartować dodając do niej 2-3
łyżki zupy, dodać do upy, wymieszać, nie gotować.
Podawać z posiekaną natką pietruszki z grzankami.
Post został pochwalony 0 razy
|
|