Kruszynka
Administrator

Dołączył: 15 Paź 2009
Posty: 299
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 11 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Czw 13:00, 15 Paź 2009 Temat postu: Zupa z brukselki |
|
|
Zupa z brukselki
Składniki:
• 30 dag mięsa z kością
• 30 dag brukselki
• 4 ziemniaki
• 4 dag masła
• 2 płaskie łyżki mąki
• włoszczyzna
• cebula
• sól
• pieprz
• kminek
Sposób wykonania:
Ugotować wywar z mięsa wołowego i włoszczyzny ze szczypta kminku.
Mięso oraz włoszczyznę drobno pokroić włożyć do zupy.
W wywarze ugotować pokrajane w kostkę ziemniaki, włożyć włoszczyznę.
Główki brukselki ugotować oddzielnie w osolonej wodzie.
Duże pokrajać na połówki i wrzucić je do zupy.
Stopiony tłuszcz wymieszać z mąką, podprawić zupę, zagotować.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Kruszynka dnia Czw 13:01, 15 Paź 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|